Carte Colori Kalkverf

Laat jou interieur weer stralen en geef het sfeer met de kalkverf van Carte Colori

De kalkverf van Carte Colori heeft een heel fijn karakter. Kalkverf is een milieuvriendelijk product dat ‘ademt’ en is ook nog eens heel natuurlijk. Met de diverse kleurtinten creëer je een warme en fijne sfeer in jou huis.

Carte Colori kalkverf

Meestal bij het woord kalkverf denk je gelijk aan het schilderen van de wanden. Maar niet alleen wanden zijn geschikt voor kalkverf, ook je (oude) meubels kun je perfect verven met deze kalkverf! Zo maak je van jou (oude) meubels weer iets nieuws wat geheel bij jou interieur past en ben je ook nog eens duurzaam bezig.  Hieronder vind je een aantal stappen om jou meubel de perfecte make-over te geven.

  • Zorg dat jou meubel eerst goed is ontvet en geschuurd
  • Breng daarna een laagje Carte Colori Corifondo aan en laat dit 24 uur drogen
  • Als de Corifondo goed is opgedroogd is het nu tijd om de kalkverf aan te brengen ( het leuke is dat je de kleur helemaal zelf kunt bepalen )
  • Zodra de eerste laag er op zit, laat je deze minimaal 2 uur drogen. Daarna kan de tweede laag er op, deze laag zal de uiteindelijke kleur geven
  • Is de tweede laag droog? Dan kan je er nog voor kiezen om er een vernis overheen te smeren, dit biedt iets meer bescherming tegen vette vingers, vlekken en lichte slijtage ( let op! het effect van de kalkverf vermindert wel door een vernis laag )

Heb je een meubel in huis staan die eigenlijk niet meer in het interieur past, maar vind je het zonde om deze weg te doen. Kom eens langs in onze showroom, bekijk de kleuren kalkverf en jou meubel wordt weer als nieuw!

Deel deze blog via:
Recommend
Share
Tagged in