Een goede vloer is de basis voor het interieur

Jarenlang genieten van een vloer welke helemaal naar jou wens is. Met dat vooruitzicht ga je in een vloer investeren.

De basis van het interieur is de vloer, deze bepaald voor het grote gedeelte de stijl, kleuren en sfeer van een huis. Eén van de moeilijkste keuzes om te maken is de keuze van de vloer. Het is namelijk niet zo dat je deze binnen een jaar wilt vervangen. Een vloer koop je met oog op de toekomst!

Maar hoe ga je de keuze maken welke vloer er bij jou wensen en smaak past? Er is namelijk een enorme keuze qua vloeren. In deze blog lees je alles over onze vloeren, zodat je je alvast kan inlezen of juist inspiratie op kunt doen.

Hertog houtenvloer

 

Houten vloeren

Hout is een veelzijdig materiaal, met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Massief houten vloeren, laminaat vloeren of parket vloeren. Wil je een robuuste uitstraling creëren in jou interieur? Dan is een houten vloer iets voor jou. Het geeft sfeer en straalt warmte uit, maar voor welke variant zou je dan gaan?

  • Een massief houten vloer is een natuurproduct en staat bekend om zijn planken. Robuust en authentiek. Omdat een massief houten vloer een natuurproduct is, werkt deze vloer vele malen meer dan een parket of laminaatvloer. Hoe breder de plank, hoe meer werking. Wel is een massief houten vloer duurzaam en slijtvast! Na loop der jaren kan deze vloer opnieuw geschuurd, geolied of gelakt worden, waardoor je jaren van de vloer kunt genieten!

 

  • Laminaat is praktisch en veelzijdig. Het verkleurd minder dan een massief houtenvloer, is gemakkelijk te plaatsen en het heeft een minimale werking. Het grootste voordeel van een laminaatvloer is dat het een zeer hygiënische vloer is, dit doordat vuil niet in het laminaat kan trekken. Een laminaatvloer heeft een hardere toplaag wat een voordeel is, maar ook een nadeel. Het nadeel van de verharde toplaag is dat de vloer hierdoor minder warm aanvoelt en dat reflectie- en contactgeluid hoorbaar is tijdens verplaatsing in de ruimte. Dit is natuurlijk wel te verhelpen met een goede ondervloer.

 

  • De parketvloer heeft zijn uitstraling mee en is daardoor één van de meest gekozen vloeren. Een parketvloer bestaat uit twee delen, een toplaag en een onderlaag. De toplaag is voorzien van echt hout en wordt met een elastische lijm rechtstreeks verlijmd op de (betonnen) onderlaag. Naast zijn uitstraling heeft de vloer ook nog zijn voordelen mee. De werking van een parketvloer is geminimaliseerd, kan zowel zwevend als verlijmd geplaatst worden, is geschikt in combinatie met vloerverwarming of koeling, verkrijgbaar in diverse diktes en breedtes en is gemakkelijk zelf te leggen.

 

Meistervloer Vinyl zonder Vinyl

 

Vinyl zonder vinyl vloeren

Ik zie je al denken, een vinylvloer zonder vinyl… wat is dat dan weer. Dat gaan wij uitleggen!

De vinyl zonder vinyl vloer is het gezonde alternatief voor vinyl. In deze vloeren zit geen pvc en/of schadelijke weekmakers, waardoor de vloer geheel vinyl vrij is. Een ongecompliceerde vloerbedekking en perfect voor een milieuvriendelijk interieur. Deze designvloeren zijn toepasbaar in iedere ruimte, dit komt door de vier verschillende varianten. Iedere variant heeft zijn eigen opbouw, waardoor er diverse eigenschappen ontstaan. Enkele eigenschappen zijn renovatievriendelijk, zeer stil en watervast! Hierdoor zijn deze vloeren geschikt voor iedere ruimte. Het leuke van de vinylvloer zonder vinyl is dat ze in twee verschillende dessins verkrijgbaar zijn, hout of tegel. Naast de dessins, zijn ze ook nog eens te verkrijgen in diverse kleurtinten.

 

Tegelvloer keuken

 

Tegelvloeren

Wij beschikken over een groot assortiment keramische tegels. Een perfecte vloerafwerking voor een badkamer, toilet of keuken, maar ook zeker voor de woonkamer. Keramische tegelvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden. De vloer neemt geen vocht en vuil op, krast niet en blijft kleur echt. Doordat de afwerkingen van tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden zijn van een natuurstenen vloer, is de keramische tegel erg populair. Wat deze tegelvloeren nog populairder maakt, zijn de afmetingen. Tegels zijn beschikbaar in diverse maten, van klein naar groot. En niet te vergeten onze tegels zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in diverse houtstructuren. Zo behoudt je de voordelen van een tegelvloer, maar dan met een natuurlijke uitstraling. Met een tegelvloer kan je optimaal genieten van een mooi resultaat!

 

Hopelijk worden de vloer keuzes door deze blog net iets makkelijker voor je. De vloeren in het echt ervaren? Stap gerust eens binnen in onze showroom, wij helpen je graag bij het vinden van dé perfect vloer met oog op de toekomst!

Deel deze blog via:
Recommend
Share
Tagged in