Raambekleding

Door middel van raambekleding creëer je sfeer in jouw interieur. Je creëert niet alleen sfeer maar ook een stukje privacy. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen die langs loopt, binnen kan gluren in jou huis. Raambekleding is daarom dé beste manier om dit te verhelpen, een win-win situatie. Maar dan de vraag welk soort raamdecoratie is geschikt voor in jou interieur. Hierbij een aantal handige feitjes over de verschillende raambekleding die jou misschien wel helpen bij het vinden van de perfecte raamdecoratie.

  • Plisségordijnen

In plisségordijnen zitten vouwen waardoor het gordijn speelser oogt. Bij plisségordijnen kun je kiezen tussen grote of kleine vouwen en uit verschillende stoffen. de verschillen in de stoffen zitten hem in de diktes. De dikkere stof zorgt voor meer verduistering en werkt isolerend. Een voordeel van plisségordijnen is dat je ze deels dicht kunt houden, waardoor je de inkijk in je huis vermindert, maar wel licht binnen kunt laten. Wel zo fijn!

  • Rolgordijnen

Multifunctioneel en makkelijk om op te hangen, dat zijn rolgordijnen. Een rolgordijn hangt altijd glad naar beneden, dit is het verschil tussen een rolgordijn en plisségordijn. Voor een minimalistisch interieur is een rolgordijn dé raamdecoratie, dit omdat het rolgordijn zich letterlijk oprolt. Als je het rolgordijn helemaal oprolt, zie je er dus niets meer van en leidt dit niet af in jou interieur. Ook bij rolgordijnen zijn er verschillende mogelijkheden in de diverse stoffen, ze zijn helemaal naar wens samen te stellen.

  • Jaloezieën

Ben jij meer van de landelijke stijl dan zal je eerder kiezen voor houten jaloezieën, terwijl in een industriële sfeer aluminium en zwart een goede combinatie zullen zijn. Er zijn verschillende kleuren en materialen, dat zorgt er voor dat ze in iedere interieurstijl passen. Met jaloezieën breng je licht in jou huis, zonder dat je je privacy verliest. Je creëert ruimte en eenheid en ze zijn uitermate geschikt voor in de woonkamer, maar ook als decoratie in je werkkamer zijn ze ideaal!

  • Duette

Duettes zijn uniek, zorgen voor warmte en creëren veel sfeer. Duette bestaan uit twee lagen die met voldoende ruimte aan elkaar bevestigd zijn. Ook wel de honingraatstructuur. De honingraatstructuur zorgt voor een goede isolatie. De lucht blijft hangen, waardoor de duette een soort deken vormt. Niet alleen de isolatie is een voordeel, maar ook de lichtdoorlatendheid is door deze structuur perfect. Je kunt er ook voor kiezen om verduisterende duette te nemen, door de verschillende stoffen is de hoeveelheid licht je eigen keus.

Toch liever hulp bij het uitzoeken van de juiste raamdecoratie voor jou interieur? Dat kan, wij geven (kleur)advies aan huis op afspraak!

Recommend
Share
Tagged in