Laminaat Vloeren

Laminaat Vloeren

Praktisch & Veelzijdig

delimiter image

Laminaat is door de jaren heen een erg populaire vloersoort geworden. Naast de grote hoeveelheid voordelen van een laminaatvloer, kent het ook een aantal nadelen.

Echt hout kan soms verkleuren na te veel blootstelling aan de zon. Met een laminaatvloer heb je dit probleem minder! Een ander voordeel is de gemakkelijke plaatsing en de minimale werking van een laminaatvloer. Laminaat is zonder enig probleem gemakkelijk zelf te plaatsen. Dankzij moderne systemen beschikken vele laminaatvloeren over een zeer eenvoudig kliksysteem waardoor je geen lijm nodig hebt. Daarnaast werkt een laminaatvloer vrijwel niet. Het onderhoud van een laminaatvloer is zeer gemakkelijk en vraagt weinig van je tijd. Enkel regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. Doordat vuil niet in het laminaat kan trekken is het een zeer hygiënische vloer. De prijs is vaak ook erg interessant van een laminaatvloer.

Een laminaatvloer heeft, in tegenstelling tot een echte houten vloer, een wat harder oppervlak. Laminaat bevat een harde toplaag wat vele voordelige functies heeft. Het nadeel hiervan is alleen dat de vloer daardoor harder en minder warm aan voelt dan een houten vloer. Reflectiegeluid en het contactgeluid is het geluid dat je hoort als je de laminaatvloer beloopt. Dit geluid is te verminderen door een goede keuze van de ondervloer.

Een laminaatvloer is minder duurzaam dan een echte houten vloer. Dit komt doordat laminaat een bepaalde levensduur heeft, terwijl een houten vloer bijna een heel leven mee kan gaan. Een houten vloer kan opnieuw geschuurd en gelakt worden, in tegenstelling tot een laminaatvloer.

Meer Informatie Aanvragen

Vul dit formulier in en we nemen snel contact met u op !

delimiter image
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Recommend
Share
Tagged in