Blijven genieten van een gashaard, ook in de toekomst

We gaan het steeds vaker zien, huizen zonder vaste gasaansluiting. Maar wat als je geen hout wilt stoken en elektrisch niet voldoet aan jouw wensen? Heb je wel eens gedacht aan (bio)propaan, hét perfecte alternatief voor aardgas!

De gashaarden van tegenwoordig zijn namelijk niet meer afhankelijk van alleen aardgas, maar kunnen ook branden op (bio)propaangas. Het gas wordt dan niet via een gasleiding naar de haard geleid, maar via gasflessen of een gastank. Zo kun je toch genieten van de sfeer en alle gemakken van een gashaard, maar dan zonder een vaste aansluiting op het aardgasnetwerk.

Box Gas panorama 45 hangend
Bellfires Box Gas panorama 45

 

Hoe gaat het in z’n werk, een propaanhaard?

Een propaanhaard is aangesloten op gasflessen die je plaatst in een goed geventileerde, open plaats in de buitenlucht. Bijvoorbeeld in een schuur of een opslagkast. Voor het aansluiten op propaanflessen is er een slim systeem, dit systeem bestaat uit twee losse flessen, een omschakelsysteem en een kast. De twee losse flessen zijn aan elkaar gekoppeld, zodra de startfles leeg is schakelt het systeem automatisch over naar de reservefles, waardoor je op tijd een nieuwe fles kunt bestellen om de lege te vervangen. Naast gasflessen kan een propaanhaard ook aangesloten worden op een propaangastank die je ondergronds kunt plaatsen. Dit komt niet vaak voor, maar is wel praktisch voor gashaarden in een boerderijwoning of een vrijstaand huis.

Wat is het verbruik van een gashaard op propaan?

Dat is de meest gestelde vraag, hoeveel verbruikt dan zo’n gashaard op propaan? Dat verschilt per type haard en het hangt ervan af hoe intensief je de haard gebruikt. Gemiddeld verbruikt een gashaard op vol vermogen ongeveer 0,5 kilogram per uur. In de praktijk zien wij dat er maar heel kort op een vol vermogen wordt gestookt, zodra er een aangename temperatuur is bereikt zal er op een lager vermogen worden gestookt. Als we daarvan uitgaan zal er gemiddeld 300 gram per uur worden verbruikt. Om een wat duidelijker beeld te geven, een gashaard brandt gemiddeld 18 uur op één propaanfles. (Afhankelijk van de grote van de gasfles en van hoe je stookt natuurlijk, stook je op een vol vermogen zal dit minder zijn.) Dit betekent dat je een heel seizoen kunt genieten van je gashaard door middel van het schakel systeem!

 

Maestro 75 Tunnel Eco Wave
Dru Maestro 75 Tunnel Eco Wave

 

Waarom kiezen voor (bio)propaan?

Er zijn vele voordelen aan stoken via propaan.

  • Geen (bestaande) vaste gasaansluiting meer nodig
  • Makkelijk vervoerbaar
  • Meest schone brandstof
  • Duurzaam genieten, met bio propaan zelfs 100% duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Zuinig in verbruik
  • Het is energie- en onderhoudsvriendelijke

 

Door middel van (bio)propaan blijf je genieten van een gashaard, ook in de toekomst!
Benieuwd naar de mogelijkheden en ons assortiment gashaarden op propaan? Bekijk al onze gashaarden op onze website of kom langs in onze showroom, wij geven je graag alle informatie die je maar nodig hebt.

Deel deze blog via:
Recommend
Share
Tagged in