Houtgestookte CV-Haarden

Hout Gestookte CV-Haarden

Voordelig Alternatief voor Gas

delimiter image

Onder andere door de stijging van de gasprijs is er bij de consument meer vraag naar alternatieve verwarmingsmogelijkheden. Er zijn natuurlijk vele alternatieven zoals zonnecollectoren, aardwarmte, maar ook de milieuvriendelijke oplossing, de houtkachel met een CV-aansluiting komt sterk in trek.

Een CV-houtkachel kan meerdere ruimtes verwarmen d.m.v. meerdere radiatoren en/of vloerverwarming die aangesloten worden op deze houtkachel i.c.m. het bestaande cv-systeem.  Bij de verbranding van het hout wordt het water van het CV-systeem opgewarmd. Het opgewarmde water wordt d.m.v. een pomp naar het CV-systeem gevoerd. Het afgekoelde water wordt teruggepompt naar de houtkachel waar het opnieuw verwarmd wordt. Kortom een cv-haard brengt extra comfort omdat niet alleen de woonkamer maar veel meer ruimtes tegelijkertijd verwarmd kunnen worden.

Hout cv-kachels zijn beschikbaar in een steeds omvangrijker assortiment, welke eenvoudig gecombineerd kunnen worden met bestaande CV-installaties. Wij plaatsen onder andere cv-haarden van het bekende merk Nordic Fire, die zich vooral op technische punten onderscheidt, waardoor er een schonere en veel efficiëntere verbranding ontstaat en zodoende meer warmte in het CV-systeem komt.

Wij beschikken over veel ervaring en kennis op het gebied van kachels en haarden. Bovendien worden deze CV-houtkachels altijd geïnstalleerd door onze eigen cv-monteur een vakbekwame specialist.

De voordelen van een CV-haard

  • De warmte wordt verspreid over meerdere ruimtes
  • Zeer schone verbranding en een hoog rendement dankzij de extra naverbranding
  • Altijd een schone ruit door de schone verbranding
  • Zuiniger met hout
  • Extra beveiliging tegen schoorsteenbrand, dankzij de thermostatische mengregeling
  • Dubbel beveiligd tegen oververhitting middels een koel- en drukbeveiliging
Meer Informatie Aanvragen

Vul dit formulier in en we nemen snel contact met u op !

delimiter image
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Recommend
Share
Tagged in