Dit is JØTUL

Je wilt er nu nog niet aan denken met het zomerse weer, maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen.

Staat een houtkachel op jou To-Do-list? Begin dan nu met inspiratie op doen en het plannen van de voorbereidingen. Want hoe fijn zou het zijn als het straks herfst is en de houtkachel kan heerlijk warm gestookt worden. Dubbel genieten dus!

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes op het gebied van houtkachels. Wij kunnen de volgende merken leveren: Barbas, Dik Geurts, Austroflamm, Dovre, Spartherm, Nordic Fire en Jøtul. Van strak modern tot romantisch klassiek en van Scandinavische eenvoud tot industriële haarden. Vandaag laten wij jou kennis maken met onze nieuwste kachel leverancier Jøtul.

Houtkachel JØTUL F 205
Houtkachel JØTUL F 205

Jøtul is één van de oudste kachels en haarden fabrikant en is afkomstig uit Noorwegen. Het erfgoed van het Noorse bedrijf is gebaseerd op meer dan 170 jaar lange traditie van het verfijnd vakmanschap en de kunst om zich te wapenen tegen de kou. Jøtul heeft een passie voor warmte en een kennis aan ervaring, die van generatie op generatie doorgegeven wordt. Met die kennis en passie kunnen zij degelijke producten voor dagelijks gebruik een vleugje schoonheid en esthetiek meegegeven.

Een brug slaan tussen het heden en verleden, dat is Jøtul met hun tijdloze producten. Ze sluiten naadloos aan bij de strakke vormgeving van een modern interieur. Vakmanschap uit Noorwegen gaat bij Jøtul samen met functioneel design, voor een aantrekkelijk ontwerp dat uitstijgt boven vluchtige trends. Alle kachels en haarden worden met de hand gemaakt met de beste kwalitietsmaterialen. Het is precies die ongeëvenaarde bouwkwaliteit die ervoor zorgt dat Jøtul een langere garantie kan geven. De onderdelen die toegepast worden zijn duurzaam en tegelijkertijd gemakkelijk te vervangen. Alle onderdelen blijven ook na vele jaren gebruik perfect in vorm.

 

Houtkachel JØTUL F 602 ECO
Houtkachel JØTUL F 602 ECO

 

De kachels en haarden van Jøtul zijn gemaakt van gerecycled gietijzer. Gietijzer is een levend materiaal, dit maakt ieder product uniek. De gietijzerresultaten zijn altijd verschillend en zo is geen enkele kachel of haard hetzelfde. Een leuk feitje is dat een belangrijk deel van de grondstoffen van de productie bestaat uit oude, gerecyclede gietijzeren kachels die worden omgesmolten. In principe gaan er dus aan de ene kant van de fabriek oude kachels naar binnen en komen er aan de andere kant moderne, schoonbrandende versies uit.

 

Houtkachel Jøtul F 105 R LL
Houtkachel Jøtul F 105 R LL

 

Naast alle bovengenoemde kenmerken is Jøtul ook nog eens duurzaam. Ze werken veel met goed gerecycled materiaal en warmte. Onder andere maken ze gebruik van een clean burn technologie. De verschillende modellen laten zelfs een fijnstofemissie van slechts 5 gram zien en ze hebben een klimaatvriendelijke ontsteking in de houtkachel. Er komen gassen en deeltjes vrij bij het verhitten van hout. Een deel van deze stoffen geven oudere kachels samen met warmte af door de pijp en hierdoor hebben ze dus een lager rendement. De kachels van tegenwoordig hebben een schonere verbranding en zijn beter geïsoleerd. Hierdoor stijgt de warmte op naar de verbrandingskamer. En hebben de nieuwe haarden een hoger rendement!

Nieuwsgierig geworden naar de haarden van Jøtul? In onze showroom hebben wij er een aantal gepresenteerd staan. Kom gerust eens langs en laat je inspireren!

Deel deze blog via:
Recommend
Share
Tagged in