Een aanvulling voor je interieur

Waar denk jij aan, als je sfeer wilt creëren in je eigen interieur? Juist ja, accessoires en verlichting. Dat zijn meestal de items die je gebruikt om je interieur mee af te stylen. Vanaf nu voegen we daar een nieuw item aan toe, de binnendeur of deuren!

Binnendeuren zijn sinds een aantal jaar sfeerbepalend voor je interieur. Ze geven karakter en een statement aan jou interieurstijl. Ze zijn te verkrijgen in allerlei soorten modellen, maten en afwerkingen. In deze blog kun je alvast inspiratie op doen voor wie weet wel jou perfecte binnendeur.

Binnendeuren zwart hout

Zoals je misschien al weet zijn er binnendeuren in verschillende soorten, maten, stijlen en afwerkingen. Zo zijn er binnendeuren in verschillende stijlen, zoals klassiek, modern, landelijk of industrieel. Of deuren in verschillende modellen en afwerkingen. Zo zijn er standaard deuren, maar ook ensuite deuren, deuren met glas-in-lood, schuifdeuren of taatsdeuren. Genoeg keuze dus! Maar welke deur past nou het beste bij jou interieur of bij je eigen smaak natuurlijk.

Standaard binnendeur

Modern-  Is jou interieur modern en strak ingericht? Dan past een standaard strakke binnendeur het beste bij jou. Ondanks dat het een strakke deur moet zijn, zijn er ook nog diverse opties zoals een combinatie met matglas zodat je kunt spelen met het lichtinval in huis. Met een strakke deur behoud je de eenvoud in je inrichting en met een combinatie van glas voeg je net iets extra’s toe. Een modern interieur heeft geen poespas nodig, een standaard deur met eventueel matglas of bijpassend deurbeslag is al genoeg.

Klassiek- Toch wat meer naar de klassieke stijl, kies dan voor een deur met een klassiek profiel in combinatie met een facet paneel of in combinatie met glas-in-lood. Door de verschillende afwerkingen in een klassieke deur creëer je meer uitstraling en een bijzonder effect. Klassiek wilt niet altijd zeggen dat het netjes en strak moet zijn, het is ook wel gedurfd! Wat een eventuele toevoeging is in je klassieke interieur, is een ensuite deur. Deze past perfect bij de klassieke stijl.

Industriële zwart houten binnendeuren

Industrieel- Hou jij van een stoere robuuste uitstraling, dan zijn de stalendeuren de perfecte eyecatcher voor in jou interieur. Maar ook hiervoor zijn er verschillende opties. Je kunt stalendeuren afwerken in het zwart of donker grijs om de robuuste stijl te creëren, maar vind je een stalendeur koud ogen dan kun je de deur ook laten maken met een houtenframe i.p.v. een stalenframe. Je behoudt wel de zelfde stijl, maar met een warmere uitstraling. En om je interieur helemaal af te maken is een industriële taatsdeur de blikvanger! Een openslaande deur, maar dan net iets spannender en het geeft een ruimtelijk gevoel.

Landelijk- Stoer, maar met een vleugje warmte en gezelligheid, dat is de landelijke stijl. Bij de landelijke stijl denk je al snel aan een barnschuifdeur, maar ook een binnendeur met glas of zelfs glas-in-lood behoort tot de landelijke stijl. Alleen moet je dan natuurlijk kiezen uit een landelijk profiel met een houten uitstraling dat zorgt voor warmte en een robuuste look. Tegenwoordig maakt de kleur van een landelijke deur niet veel meer uit. Al kies je voor een houtafwerking, wit of zwart, als het maar van hout is gemaakt (of lijkt) en stoer robuust oogt dan heb je al een landelijke deur.

Landelijke barndeur

Benieuwd naar alle mogelijkheden qua binnendeuren? Loop eens binnen in onze showroom, wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte binnendeur voor jou interieur!

Deel deze blog via:
Recommend
Share
Tagged in